Hozzávalók:
- 1 cs. makaróni tészta
- 2 evőkanál “napsütötte” vaj – azaz puha vaj
- 1-2 evőkanál őrölt jalapeno paprika
- 1 teáskanál apróra vágott fokhagyma
- ½ teáskanál füstölt paprika
- 1 teáskanál kakukkfű
- ½ bögre apróra vágott vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 bögre sűrített tej
- 1 db. tojás
- kb. 11 – 12 dkg reszelt mozzarella sajt
- kb. 11 – 12 dkg cheddar sajt
- 1 teáskanál só
- ½ teáskanál fehér bors
- ½ teáskanál száraz mustár (ízlés szerint tegyen bele)
Elkészítés: Főzze ki a tésztát az utasítás szerint.
Közben egy serpenyőben, kb. 1 percig 2 evőkanál vajba tegye bele és süsse a fokhagymát, a kakkfüvet, a Jalapeno paprikát, a füstölt paprikát.
Ezután adja hozzá a vöröshagymát és folytassa a sütést/főzést még kb. 1 percig.
Tegyen hozzá lisztet és keverje össze. Fokozatosan öntse hozzá a tejet és forralja fel, majd keverés közben főzze addig, amíg besűrűsödik. Vegye le a tűzhelyről és lassan keverje össze az eddigi hozzávalókat a tojással. Tegye vissza a serpenyőt és jól keverje össze az összes hozzávalót.
Keverje hozzá a sajt több, mint felét (hagyja a többit a tetejére szóráshoz).
A tésztát öntse le a mártással és addig keverje, amíg a szósz jól átjártja a tésztát. Adja hozzá a mustárt és a fehér borsot. Tegye át egy olajozott sütőedénybe vagy tepsibe. Szórja rá a maradék sajtot és süsse 350 ° C-on 20-30 percig vagy addig amíg át nem sül.
Jó étvágyat!
Kép és recept forrása:
https://www.africanbites.com/trinidad-macaroni-pie/
Ford. és szerk.: Somogyi Diána
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply