Egyszerű, finom kekszes sütemény sütés nélkül (portugál recept)

Hozzávalók:

How to make Portuguese Maria biscuits cake (bolo de bolacha Maria).
  • 10 oz Maria keksz
  • 1 bögre vaj
  • 1 és fél bögre cukor
  • 1 bögre forró kávé
  • 1 evőkanál instant kávé

Elkészítés: Kezdje el a 3 Maria kekszel úgy egy mély tálba, hogy a lehető legvékonyabb legyen és tegye félre.
Egy tálban adja hozzá a vajat (szobahőmérsékletűt), a cukrot és a vízben feloldott 1 evőkanál kávét.
Győződjön meg róla, hogy egy homogén krémet kap és tegye félre.
Áztassa a maradék kekszet a forró kávéba (ízlés szerint) és készítsen rétegeket a korábban elkészített krémmel.
Végül tegyen krémet a tetejére, szórja meg reszelt kekszel és a krémmel a tetején, megszórjuk a reszelt kekszeket és hűtse le.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

Megjegyzés: A Marina kekszet helyettesítheti hasonló teakekszel, amiket nálunk is lehet kapni a boltokban.

Kapcsolódó kép
Így néz ki a Maria keksz
Kép forrása:
https://www.21food.com/products/maria-biscuits-168115.html

 Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük