Hozzávalók:

- 500 dkg sertéshús
- 2 kanál olvasztott vaj
- 200 ml sör
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 kanál mustár
- fekete olívabogyók ízlés szerint
- egy kis ecet ízlés szerint
- só
- “piripiri”, amit nálunk erőspaprikának vagy chillinek felel meg (ízlés szerinti mennyiség)
Elkészítés: Vágja a húst apró darabokra, majd tegye egy tálba. Sózza és tegye rá a paprikát, a zúzott fokhagymát és a sört, utána kb. 1 órán át marinálja.
A pácolás után melegítsen fel vajat egy serpenyőben és süsse meg a húsok mindkét oldalát, amíg megpirulnak. Ha a húsok aranybarnára sülnek, öntse rá a pácot és hagyja 10 percig nagy lángon tovább sülni a húst.
10 perc múlva tegye bele a 2 kanál mustárt és fűszerezze. Adja hozzá ez ecetet és az olívát és jól keverje össze. Kész is a tálaláshoz.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő és Tanító)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.