Hozzávalók 6 személyre:
- 1–4 bögre olívaolaj
- 1 kg (kb.) kerek marha steak apróra vágva
- 1 1⁄4 teáskanál só
- 1⁄4 teáskanál őrölt fekete bors
- 1 nagy vöröshagyma szeletelve
- 2 zöldpaprika vékony csíkokra vágva
- 6 gerezd fokhagyma darálva
- 6 evőkanál paradicsompüré
- 1 kg az olasz szilvás paradicsom, a kezével zúzva, a lé
- 1 1 2 bögre víz
- 1 babérlevél
- 1⁄2 teáskanál zúzott pirospaprika pehely
- 1 db. sárgarépa apróra vágva
- 3 db. burgonya megpucolva és felkockázva
- 1 db. édesburgonya megpucolva és felkockázva
- 2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyemlevél
Elkészítés: Egy holland sütőben vagy nehéz serpenyőben melegítse fel az olívaolajat nagy hőmérséklettel.
Ízesítse a marhahúst 1/2 teáskanál sóval és a fekete borssal.
Pirítsa meg a marhahúst. Szükség esetén kisebb adagokat tegyen bele, de minden oldalról átsüljön a hús, megpiruljon. Kb. 4 perc. Ez után szedje ki egy tányérra és tegye félre.
Tegye a vöröshagymát, zöldpaprikát és a sárgarépát a serpenyőbe és főzze, gyakran keverve, amíg meglágyul és karamellizálódik a szélek körül, körülbelül 6 percig.
Adja hozzá a fokhagymát és főzzük 1 percig.
Öntse hozzá a paradicsompürét és főzze 2 percig folyamatosan keverés közben.
Adja hozzá a paradicsomot, a vizet, a babérlevelet, a pirított paprikát és a maradék 3/4 teáskanál sót.
Tegye vissza a marhahúst a serpenyőbe és forralja fel a mártásban.
Vegy kisebbre a gázt, kis lángra vagy közepesre, részben fedővel és hagyja, hogy a marhahús 45 percig főjön.
Jöhet hozzá a burgonya és az édes burgonyát és főzze, addig, amíg a burgonyák megpuhulnak (kb. 45 perc).
Végül adja hozzá a petrezselymet és tálaljan frissen, azonnal.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő és Tanító)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply