Hozzávalók:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 vöröshagyma megpucolva és apró kockákra vágva
- 4 gerezd fokhagyma darálva
- kb. 1 kg burgonya megpucolva, négyszögletes vékony szeletekre vágva
- 4 bögre apróra vágott kelkáposzta
- 8 bögre csirke húslevest
- 1/4 bögre száraz sherry
- 1 db. citrom héja
- 3/4 teáskanál füstölt paprika
- kb. 34 dkg kemény portugál Chouriço kolbász, Linguiça vagy spanyol Chorizo (nálunk fűszerezett főzőkolbásznak felel meg)
- 1 doboz fehér bab
- 1/4 bögre tejszín
- só, bors
Elkészítés: Tegyen egy serpenyőt közepes lángon a gáztűzhelyre. Öntse bele az olajat, vöröshagymát és a fokhagymát és pirítsa 3 percig.
Ezután adja hozzá a burgonyát, apróra vágott kelkáposztát, csirke húslevest, sherry-t, citromhéjat, füstölt paprikát és 1/2 teáskanál sót. Forralja fel, majd vegye kisebb lángra a gázt. Tegyen rá fedőt és párolja 15 percig, hogyaa burgonya és kelkáposzta megpuhuljon.
Szedje le a kolbászrólról a bőrét és vágjonon a kolbászból szeleteket és negyedelje. Ezután vágja vékony ékekre. Keverje hozzá a kolbászt, a fehérbabot és a tejszínt. Keverje még 5 percig és ízesítse szükség szerint sóval és borssal.
Jó étvágyat!
Ford. és szerkesztette: Somogyi Diána
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply