Portugál marhapörkölt

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • kb. 46 dkg pörköltnek való marhahús kockákra vágva
  • 1 evőkanál liszt
  • 8 gerezd fokhagyma darálva
  • 2 babérlevél
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 1 csipet só
  • 1 db. vöröshagyma apróra vágva
  • 1 db. zöld paprika apróra vágva
  • 1 db. sárgarépa apróra vágva
  • 1 csipet paprika
  • 1 / 2 friss paradicsom apróra vágva
  • 1 bögre fehér bor
  • 1 bögre víz
  • 2 friss petrezselyemszál
  • 3 db.piros burgonya megpucolva
  • 1 db. zsenge, fiatal édes burgonya megpucova
  • 410 – 420 dkg szárított zöldbab

Elkészítés: Melegítse fel az olajat közepes hőmérsékletűre. Szórja meg liszttel a marhahúst. Tegye egy edénybe/serpenyőbe a húst, a fokhagymát, babérlevelet és paprikát és főzze addig, amíg a marhahús barnára átsül (kb. 5 perc). Sózza és fűszerezze közben. Miután a marhahús átsült, adja hozzá a vöröshagymát, zöld paprikát, a sárgarépát és a paprikát. Főzze kb. 5 percig, amíg a vöröshagyma megpuhul. Ez után keverje hozzá a paradicsomot, a bort, a vizet és a petrezselymet.

Tegyen az ételre fedőt, vegye közepes – kis lángra a gázt alatta és főzze még kb. 30 percig. Keverje össze a burgonyákat és a zöldbabot, tegye az előzőkhöz és főzze további 45 percig (kb.), amíg a burgonya is megfő.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük