Hozzávalók:
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- kb. 46 dkg pörköltnek való marhahús kockákra vágva
- 1 evőkanál liszt
- 8 gerezd fokhagyma darálva
- 2 babérlevél
- 1 csipet őrölt fekete bors
- 1 csipet só
- 1 db. vöröshagyma apróra vágva
- 1 db. zöld paprika apróra vágva
- 1 db. sárgarépa apróra vágva
- 1 csipet paprika
- 1 / 2 friss paradicsom apróra vágva
- 1 bögre fehér bor
- 1 bögre víz
- 2 friss petrezselyemszál
- 3 db.piros burgonya megpucolva
- 1 db. zsenge, fiatal édes burgonya megpucova
- 410 – 420 dkg szárított zöldbab
Elkészítés: Melegítse fel az olajat közepes hőmérsékletűre. Szórja meg liszttel a marhahúst. Tegye egy edénybe/serpenyőbe a húst, a fokhagymát, babérlevelet és paprikát és főzze addig, amíg a marhahús barnára átsül (kb. 5 perc). Sózza és fűszerezze közben. Miután a marhahús átsült, adja hozzá a vöröshagymát, zöld paprikát, a sárgarépát és a paprikát. Főzze kb. 5 percig, amíg a vöröshagyma megpuhul. Ez után keverje hozzá a paradicsomot, a bort, a vizet és a petrezselymet.
Tegyen az ételre fedőt, vegye közepes – kis lángra a gázt alatta és főzze még kb. 30 percig. Keverje össze a burgonyákat és a zöldbabot, tegye az előzőkhöz és főzze további 45 percig (kb.), amíg a burgonya is megfő.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply