Hozzávalók:
- 3 bögre teljes kiőrlésű penne / fusilli tészta ( főzés nélkül)
- 1 teáskanál olívaolaj (extra szűz, ha van)
- 1 nagy vöröshagyma apróra vágva
- 4 nagy gerezd fokhagyma darálva
- 900 – 950 dkg darált pulyka
- 3 bögre paradicsomszósz
- 2 evőkanál méz vagy juharszirup
- 1 bögre tészta víz
- 1 evőkanál olasz szárított gyógynövény- fűszerkeverék (oregánó vagy bazsalikom)
- 1 teáskanál só
- őrölt fekete bors ízlés szerint
- 4–5 bögre kelkáposzta (1 csokor) szárakat eltávolítva és felvágva
- 2 bögre mozzarella sajt felvágva és elosztva
- 1/3 bögre petrezselyem apróra vágva
Elkészítés: Főzze meg a tésztát a csomagolás utasításai szerint és teljesen átzőzés előtt 4 perccel zárja le és tegyen félre belőle 1 bögre vizet. Melegítse elő a sütőt 375°-osra.
Melegítse elő a nagy serpenyőt közepes lángon és öntse bele az olívaolajat. Tegye bele a hagymát és fokhagymát és pirítsa 2-3 percig, alkalmanként keverve. Adja hozzá a darált pulykahúst és főzze további 7 percig, darabolva a húst és alkalmanként keverve.
Öntse bele a paradicsomos mártást, mézet, tésztavizet, olasz fűszerkeveréket, sót, borsot, kelkáposztát és keverje össze. Adja hozzá a korábban főtt tésztát és keverje újra össze.
Tegye az összesnek a felét egy 9 ″ x 13 ″ tepsiba és szórja meg 3/4 bögre sajttal. A tetejére szórja a maradék sajtot. Fedje le fóliával és süsse 25 percig.
Szedje le a fóliát és addig főzze, míg a sajt aranybarna lesz. Ha szeretné, tálalja petrezselyemmel.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply