Kenyérgolyók török raviolival

Hozzávalók a kenyérgolyókhoz:

  • 250 dkg száraz kenyér
  • 2 közepes vöröshagyma darálva
  • 3 gerezd fokhagyma darálva
  • 1 közepes tojás
  • 1/2 bögre petrezselyem
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 bögre víz
  • őrölt fekete bors
  • kömény
  • pirospaprika pehely
  • pirospaprika
  • szárított mentalevél
  • kakukkfű
  • bazsalikom

Hozzávalók a joghurtos szószhoz:

  • 5 evőkanál sima, natúr joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma


Hozzávalók az öntethez:

  • 1 evőkanál paradicsomszósz
  • 2 evőkanál olivaolaj
  • szárított mentalevél
  • pirospaprika


Elkészítés: Őrölje össze a kenyeret és miután kész, tegye egy közepes tálba. Adja hozzá a 2 darált közepes vöröshagymát, 2-3 gerezd fokhagymát, a tojást, petrezselyemet, 1/2 teáskanál sót, 1/2 bögre vizet, fekete borsot, köményt, pirospaprika-pelyheket, pirospaprikát, szárított mentalevelet, kakukkfüvet, bazsalikomot és gyúrja az egészet össze (mint ahogyan a húsgombócokat szoktuk készíteni).

Folytassa a kenyérgolyók “dagasztását”úgy, hogy vizet önt hozzá apránkéntt, amíg állaga nem lesz olyan, mint a húsgombóc.

Öntsön egy kis lisztet egy nagy tálcára. Készítsen dióméretű golyókat a kenyérkeverékből és tegye a lisztezett tálcába. Az összes kenyérgolyó befejezése után rázza meg egy kicsit a tálcát, hogy az összes kenyérgolyó lisztes legyen.

Melegítsen fel olajat, süsse ki benne a kenyérgolyókat és tegye ki a golyókat egy tányérra.

Öntse a fokhagymás vagy fokhagyma nélküli joghurtos mártást a sült kenyérgolyókra.

Az öntethez melegítsen fel 2 evőkanál olívaolajat és melegítse fel egy serpenyőben, adjon hozzá 1 evőkanál paradicsompasztát, szárított mentalevelet, pirospaprikát, majd keverje meg egy kicsit, nehogy a szósz leégjen és öntse az ételre.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána


Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.



Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük