Bulgur Pilaf Freekeh, bulgur zöldbabbal és vörösgymával – tradicionális török étel

Hozzávalók 6 személyre:

  • 350 dkg (2 bögre) durván bulgur leöblítve és lecsepegtetve
  • 225 dkg (1 nagy bögre) firik vagy freekeh öblítve és lecsepegtetve
  • 1 közepes méretű vöröshagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 300 dkg (2 bögre) zöldbab 3 cm-es hosszú darabokra vágva
  • 400 dkg apróra vágott paradicsom vagy 3 érett apróra vágott paradicsom
  • 60 ml ( 4 evőkanál) olívaolaj
  • 5 bögre forró víz
  • só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • piros paprika pehely vagy chili pehely a tálalhoz
  • natur joghurt a tálaláshoz


Vágja el a zöldbabot kb. 3 cm hosszú darabokra.
Melegítsen fel 3 evőkanál olívaolajat egy tapadásmentes edénybe és keverje hozzá a vöröshagymát és a zöldbabot. Finoman keverje meg és főzze 2-3 percig közepes és magas hőmérsékleten.
Öntsen rá a maradék 1 evőkanál olívaolajat, keverje hozzá a fokhagymát, öblítse le a bulgur-t és a freekeh-et, keverje össze jól a zöldbabbal és a vöröshagymával.
Keverje hozzá az apróra vágott paradicsomot és a forró vizet, ízesítse sóval és frissen őrölt fekete borssal.
Forraljo fel egy edényt. Ezután fedje le, vegye alatta a gázt kis lángra és főzze kb. 20 percig vagy amíg az összes víz felszívódik.
Kapcsolja le a gázt. Fedje le az edényt egy tiszta konyhai papírtörölközővel és tegye a fedőt szilárdan a tetejére (a papírtörlő felszívja a felesleges nedvességet). Pihentesse 5-10 percig.
Tálalja a bulgur pilafot frekeeh-kel és zöldbabot forrón, török ​​vöröspaprika-pelyhekkel, pul biberrel meghintve, ha így szeretné. Kockára vágott uborka és szárított menta joghurttal vagy sima joghurttal nagyon jól kiegészíti ezt a bulgur & freekeh pilaf-ot.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána


Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.



Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük