Hozzávalók 6 személyre:
- 350 dkg (2 bögre) durván bulgur leöblítve és lecsepegtetve
- 225 dkg (1 nagy bögre) firik vagy freekeh öblítve és lecsepegtetve
- 1 közepes méretű vöröshagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 300 dkg (2 bögre) zöldbab 3 cm-es hosszú darabokra vágva
- 400 dkg apróra vágott paradicsom vagy 3 érett apróra vágott paradicsom
- 60 ml ( 4 evőkanál) olívaolaj
- 5 bögre forró víz
- só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- piros paprika pehely vagy chili pehely a tálalhoz
- natur joghurt a tálaláshoz
Vágja el a zöldbabot kb. 3 cm hosszú darabokra.
Melegítsen fel 3 evőkanál olívaolajat egy tapadásmentes edénybe és keverje hozzá a vöröshagymát és a zöldbabot. Finoman keverje meg és főzze 2-3 percig közepes és magas hőmérsékleten.
Öntsen rá a maradék 1 evőkanál olívaolajat, keverje hozzá a fokhagymát, öblítse le a bulgur-t és a freekeh-et, keverje össze jól a zöldbabbal és a vöröshagymával.
Keverje hozzá az apróra vágott paradicsomot és a forró vizet, ízesítse sóval és frissen őrölt fekete borssal.
Forraljo fel egy edényt. Ezután fedje le, vegye alatta a gázt kis lángra és főzze kb. 20 percig vagy amíg az összes víz felszívódik.
Kapcsolja le a gázt. Fedje le az edényt egy tiszta konyhai papírtörölközővel és tegye a fedőt szilárdan a tetejére (a papírtörlő felszívja a felesleges nedvességet). Pihentesse 5-10 percig.
Tálalja a bulgur pilafot frekeeh-kel és zöldbabot forrón, török vöröspaprika-pelyhekkel, pul biberrel meghintve, ha így szeretné. Kockára vágott uborka és szárított menta joghurttal vagy sima joghurttal nagyon jól kiegészíti ezt a bulgur & freekeh pilaf-ot.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply