Előkészítési idő: 10 perc, plusz egy éjszakai áztatás
Főzési idő: 1 óra 40 perc
Hozzávalók 4 személyre:

- 200 dkg csicseriborsó egy éjszakán át áztatva
- 60 ml olívaolaj
- 1 (120 dkg) közepes hagyma félholdra szeletelve
- 2 fokhagyma gerezd durván aprítva
- 1 kicsi erős piros paprika félholdra szeletelve
- 2 naprakész paradicsom, apróra vágva
- ½ teáskanál őrölt kömény
- ½ teáskanál szárított chili (pirospaprika) pehely
- 1 teáskanál szömörce (fűszer)
- 2 evőkanál citromlé
- ½ csokor apróra vágott petrezselyem
- 6 friss bazsalikommal apróra vágva
Elkészítés:
Öntse le az áztatott csicseriborsóról a vizet, majd főzze egy serpenyőben forrásban lévő vízbenm amíg megpuhul (kb. 1,5 óra) és tegye a főtt csicseriborsót egy nagy tálba.
Melegítse fel az olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon, adja hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát és süsse 2 percig. Adja hozzá a paprikát és a paradicsomot és főzze még 1 percig. Adjon hozzá ½ teáskanál sót, majd öntse a keveréket a csicseriborsóra és óvatosan keverj össze. Öntse hozzá a köményt, a szárított chilit (piros paprika) pelyhet, szömörcét, a citromlevet, petrezselymet és a bazsalikomot, majd óvatosan keverje össze és tálalja.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

