Nohut piyazi (csicseriborsó saláta)

Előkészítési idő: 10 perc, plusz egy éjszakai áztatás

Főzési idő: 1 óra 40 perc

Hozzávalók 4 személyre:

The Turkish Cookbook by Musa Dağdeviren Is published by Phaidon. (Photograph by Toby Glanville)

  • 200 dkg csicseriborsó egy éjszakán át áztatva
  • 60 ml olívaolaj
  • 1 (120 dkg) közepes hagyma félholdra szeletelve
  • 2 fokhagyma gerezd durván aprítva
  • 1 kicsi erős piros paprika félholdra szeletelve
  • 2 naprakész paradicsom, apróra vágva
  • ½ teáskanál őrölt kömény
  • ½ teáskanál szárított chili (pirospaprika) pehely
  • 1 teáskanál szömörce (fűszer)
  • 2 evőkanál citromlé
  • ½ csokor apróra vágott petrezselyem
  • 6 friss bazsalikommal apróra vágva

Elkészítés:

Öntse le az áztatott csicseriborsóról a vizet, majd főzze egy serpenyőben forrásban lévő vízbenm amíg megpuhul (kb. 1,5 óra) és tegye a főtt csicseriborsót egy nagy tálba.

Melegítse fel az olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon, adja hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát és süsse 2 percig. Adja hozzá a paprikát és a paradicsomot és főzze még 1 percig. Adjon hozzá ½ teáskanál sót, majd öntse a keveréket a csicseriborsóra és óvatosan keverj össze. Öntse hozzá a köményt, a szárított chilit (piros paprika) pelyhet, szömörcét, a citromlevet, petrezselymet és a bazsalikomot, majd óvatosan keverje össze és tálalja.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána


Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


A képen a következők lehetnek: 1 személy
Evita Asztrológus Jósnő

A képen a következők lehetnek: 1 személy, szöveg
Angyal Ildikó Jósnő


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük