Hozzávalók:
- ½ nagy vöröshagyma megpucolva

- 1 db. hámozott sárgarépa
- 450 dkg zöldbab eleje és vége
- 1 közepes méretű paradicsom
- 1 evőkanál paradicsompaszta
- 2 evőkanál plusz ⅓ csésze extra szűz olívaolaj
- ½ bögre víz
- ½ teáskanál cukor
- ½ tengeri só
Elkészítés: Vágja fel a hagymát félholdra, majd a sárgarépát hosszában félbe, majd szeletekre. Vágja a zöldbabot 2 hüvelykes darabokra, paradicsomot kockákra.
Vágja a hagymát félhold alakúra.
Egy közepes méretű serpenyőben fedéllel együtt közepes lángon melegítsen fel 2 evőkanál olívaolajat. Ha meleg, tegye bele a vöröshagymát és süsse 3 percig. Ne legyen barna a hagyma, vegye inkább le alatta a gázt kisebbre, ha barnulni kezd.
Adja hozzá sárgarépát és főzze 4 percig. Ez után tegye bele a zöldbabot, paradicsomot és paradicsompasztát és főzze 3 percig keverés közben. Adja hozzá az ⅓ bögre olívaolajat, vizet, cukrot, sót és forralja fel.
Csökkentse a hőt az étel alatt és tegyebn rá fedőt, hogy párolódni tudjon. Párolja 35 percig. Rendszeresen ellenőrizze , hogy van e rajta elég víz és ha kell, öntsön hozzá.
A főzés végére nem szabad sok vizet hagyni, hanem egy szép olívaolaj/paradicsomszószt. Kóstolja meg és sózza ízlés szerint. Hagyja kihűlni vagy tegye hűtőszekrénybe, hogy lehűljön. A babot 3 napigtudja tárolni a hűtőszekrényben.
Tálalja hidegen vagy szobahőmérsékleten ropogós kenyérrel.
Megjegyzés: Ez az étel még finomabb másnap.
Jó étvégyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.