Török stílusú dinsztelt zöldbab recept

Hozzávalók:

  • ½ nagy vöröshagyma megpucolva
  • 1 db. hámozott sárgarépa
  • 450 dkg zöldbab eleje és vége
  • 1 közepes méretű paradicsom
  • 1 evőkanál paradicsompaszta
  • 2 evőkanál plusz ⅓ csésze extra szűz olívaolaj
  • ½ bögre víz
  • ½ teáskanál cukor
  • ½ tengeri só


Elkészítés: Vágja fel a hagymát félholdra, majd a sárgarépát hosszában félbe, majd szeletekre. Vágja a zöldbabot 2 hüvelykes darabokra, paradicsomot kockákra.
Vágja a hagymát félhold alakúra.
Egy közepes méretű serpenyőben fedéllel együtt közepes lángon melegítsen fel 2 evőkanál olívaolajat. Ha meleg, tegye bele a vöröshagymát és süsse 3 percig. Ne legyen barna a hagyma, vegye inkább le alatta a gázt kisebbre, ha barnulni kezd.
Adja hozzá sárgarépát és főzze 4 percig. Ez után tegye bele a zöldbabot, paradicsomot és paradicsompasztát és főzze 3 percig keverés közben. Adja hozzá az ⅓ bögre olívaolajat, vizet, cukrot, sót és forralja fel.
Csökkentse a hőt az étel alatt és tegyebn rá fedőt, hogy párolódni tudjon. Párolja 35 percig. Rendszeresen ellenőrizze , hogy van e rajta elég víz és ha kell, öntsön hozzá.
A főzés végére nem szabad sok vizet hagyni, hanem egy szép olívaolaj/paradicsomszószt. Kóstolja meg és sózza ízlés szerint. Hagyja kihűlni vagy tegye hűtőszekrénybe, hogy lehűljön. A babot 3 napigtudja tárolni a hűtőszekrényben.

Tálalja hidegen vagy szobahőmérsékleten ropogós kenyérrel.


Megjegyzés: Ez az étel még finomabb másnap.

Jó étvégyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána


Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.



Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük