Hozzávalók:
- 1 közepes csirkemell
- 2 közepes vöröshagyma
- másfél paprika
- 2 marék kifejletlen kisebb gomba (vagy kétspórás csiperke gomba)
- 5-7 fokhagyma gerezd
- 400 dkg paradicsomkonzerv
- 3 halmozott evőkanál Harissa paszta
- 1 evőkanál paradicsompaszta
- 2 evőkanál vaj (választható)
- só és fekete bors
- olivaolaj
Elkészítés: Durván aprítsa fel az összes zöldséget, vágja fel a fokhagymát és a csirkemellet kockára fel.
Süsse meg a vöröshagymát serpenyőben kis- vagy közepes lángon kevés olívaolajban. Amint a hagyma puhulni kezd, adja hozzá a gombát és a fokhagymát és pár percig még süsse. Adja hozzá a csirkét és főzze annyira, hogy a külső réteg lezáruljon.
Tegye hozzá a paradicsomkonzervet, 200 ml vizet (alapvetően az üres paradicsomkonzerv felét), a harissa pasztát, a paradicsompasztát, a vajat, sót, fekete borsot és hagyja főni, alkalmanként belekeverve.
Amint a paradicsom szétfoszlik, tegye hozzá a paprikát (és egy kis extra vizet, ha túl száraznak tűnik). Folytassa addig, amíg a paradicsom el nem oszlik, a paprikadarabbal meglágyulnak és a felesleges víz elpárolog.
Jó étvágyat!
Képek és recept forrása: http://www.kimieatsglutenfree.com/2015/11/22/chicken-tava/
Ford. és szerk.: Somogyi Diána
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply