Könnyű török csirkés recept

Hozzávalók:

Turkish Chicken Tava recipe
  • 1 közepes csirkemell
  • 2 közepes vöröshagyma
  • másfél paprika
  • 2 marék kifejletlen kisebb gomba (vagy kétspórás csiperke gomba)
  • 5-7 fokhagyma gerezd
  • 400 dkg paradicsomkonzerv
  • 3 halmozott evőkanál Harissa paszta
  • 1 evőkanál paradicsompaszta
  • 2 evőkanál vaj (választható)
  • só és fekete bors
  • olivaolaj


Elkészítés: Durván aprítsa fel az összes zöldséget, vágja fel a fokhagymát és a csirkemellet kockára fel.
Süsse meg a vöröshagymát serpenyőben kis- vagy közepes lángon kevés olívaolajban. Amint a hagyma puhulni kezd, adja hozzá a gombát és a fokhagymát és pár percig még süsse. Adja hozzá a csirkét és főzze annyira, hogy a külső réteg lezáruljon.
Tegye hozzá a paradicsomkonzervet, 200 ml vizet (alapvetően az üres paradicsomkonzerv felét), a harissa pasztát, a paradicsompasztát, a vajat, sót, fekete borsot és hagyja főni, alkalmanként belekeverve.
Amint a paradicsom szétfoszlik, tegye hozzá a paprikát (és egy kis extra vizet, ha túl száraznak tűnik). Folytassa addig, amíg a paradicsom el nem oszlik, a paprikadarabbal meglágyulnak és a felesleges víz elpárolog.

Jó étvágyat!

Turkish chicken tava with rice and olives

Képek és recept forrása: http://www.kimieatsglutenfree.com/2015/11/22/chicken-tava/

Ford. és szerk.: Somogyi Diána


Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük