Török sült halloumi

Hozzávalók:

  • 2 piros paprika kimagozva és nagy darabokra vágva
  • 1 padlizsán szeletelve és darabokra vágva
  • 2 nagy édesburgonya, (körülbelül 500 dkg) megpucolva és apróra vágva
  • 1 nagy cukkini vastag szeletekre vágva
  • 2 teáskanál édesköménymag (ízlés szerint)
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • só és frissen őrölt fekete bors
  • 150 dkg vörös osztott lencse átöblítve
  • ¾ liter forró zöldségleves
  • 250 dkg-os csomag halloumi sajt 8 szeletre vágva
  • maroknyi friss petrezselyemlevelek köretnek
  • ciabatta a tálaláshoz

Elkészítés: Kapcsolja be a gázt 200 ° C-osra. Tegye az elkészített zöldségeket- és édesköménymagokat egy nagy serpenyőbe vagy tepsibe. Szórjon rá olajat érzésre, majd kézzel keverje össze.

Süsse 30 percig. Szórja meg a lencséket, majd öntse bele az előzőleg elékészített forró ételt. Süsse még 15-20 percig, amíg a zöldség és a lencse megpuhul.

Állítsa a rácsot a sütőben magasabbra. Helyezze a sajtszeleteket a zöldség tetejére, majd 5-8 percig süsse, amíg aranysárga lesz. Szórja meg petrezselyemmel és tálalja felmelegített kenyérrel.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána

Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.



Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük