Hozzávalók:
- 2 piros paprika kimagozva és nagy darabokra vágva

- 1 padlizsán szeletelve és darabokra vágva
- 2 nagy édesburgonya, (körülbelül 500 dkg) megpucolva és apróra vágva
- 1 nagy cukkini vastag szeletekre vágva
- 2 teáskanál édesköménymag (ízlés szerint)
- 2 teáskanál olívaolaj
- só és frissen őrölt fekete bors
- 150 dkg vörös osztott lencse átöblítve
- ¾ liter forró zöldségleves
- 250 dkg-os csomag halloumi sajt 8 szeletre vágva
- maroknyi friss petrezselyemlevelek köretnek
- ciabatta a tálaláshoz
Elkészítés: Kapcsolja be a gázt 200 ° C-osra. Tegye az elkészített zöldségeket- és édesköménymagokat egy nagy serpenyőbe vagy tepsibe. Szórjon rá olajat érzésre, majd kézzel keverje össze.
Süsse 30 percig. Szórja meg a lencséket, majd öntse bele az előzőleg elékészített forró ételt. Süsse még 15-20 percig, amíg a zöldség és a lencse megpuhul.
Állítsa a rácsot a sütőben magasabbra. Helyezze a sajtszeleteket a zöldség tetejére, majd 5-8 percig süsse, amíg aranysárga lesz. Szórja meg petrezselyemmel és tálalja felmelegített kenyérrel.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.