Hozzávalók:

- 500 g friss zöldborsó
- 100–150 dkg darált marhahús
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- 2 apróra vágott burgonya
- 1 sárgarépa apróra vágva
- 1 paradicsom apróra vágva
- 1 evőkanál paradicsompaszta/szósz
- 3-4 evőkanál olaj
- só
Elkészítés:
Ha még a héjában van a cukorborsó, akkor szedje ki belőle és mossa meg.
Egy mély serpenyőben melegítse fel az olajat és keverje hozzá a darált marhahúst és süsse, amíg a színe megváltozik (átsül, barna lesz).
Tegye hozzá a vöröshagymát és süsse addig, amíg megpuhul. hozzá a paradicsompasztát és a sautot, amíg jó illata nem lesz,
Öntse hozzá a paradicsomot és alaposan keverje össze.
Adja hozzá a borsót és a sárgarépát, majd pár percig pirítsa.
Ez után öntsön hozzá annyi vizet, hogy az ételt eltakarja és tegyen rá fedőt félig nyitva hagyva, a hőnek.
Főzzük, amíg a borsó majdnem lágy lesz (ellenőrizze, van-e víz, és ha szükséges, adjon hozzá forró vizet),
Tegye bele burgonyát és főzze, amíg minden megpuhul.
Tegyen bele sót, keverje össze és vegye le a tűzhelyről.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.