Hozzávalók:
- 1 egész csirke körülbelül 1,5 kg
- 1 db. piros paprika
- 1 db. zöld paprika
- 2 db. nagy vöröshagyma
- 1 ½ kg burgonya megpucolva – hámozva
- 2-3 db. közepes paradicsom
- 2 db. citrom leve
- 3-4 gerezd fokhagyma aprítva
- 1½ evőkanál paradicsompaszta
- 1 bögre extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál szárított oregánó
- só és őrölt paprika
Elkészítés: Melegítse elő a sütőt 190 ° -osra.
Vágja fel a a csirkét 8-10 darabra. Mossa le és törölje le alaposan papírtörlővel. Ízesítse sóval és borssal és tegye a darabokat egy nagy mély tálba.
Vágja össze a burgonyát és a paprikát nagy darabokra és adja hozzá a tálba a zúzott fokhagymákat a gerezdjeikkel együtt. Vágja a paradicsomot 4 darabba és tegye a tálba. Hígítsa fel a paradicsompasztát 2 csésze forró vízben és öntse bele a citromlevet és az olívaolajat. Szórja bele az oregánót, ízesítsük sóval és borssal és alaposan keverje össze a tál tartalmát..
Fedje le a tálcát alumínium fóliával és süsse a sütőben kb. 90 percig.
Ez után szedje le a fóliát és süsse további 15 percig, hogy a csirke szép aranybarna színű legyen.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána
Képek és recept forrása: http://socraticfood.com/slowly-roasted-turkish-chicken-with-vegetables-koylu-kebab/
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply