Szicíliai karfiol fekete olívabogyókkal
Hozzávalók:
- 1 nagy fej karfiol
- só
- 1 kisebb vöröshagyma kis kockákra vágva
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma fokhagyma nyomóval átpasszírozva
- 16 db. olívabogyó félbe vágva
- 2 evőkanál darált petrezselyem, amit lehet aprítógépben vagy késsel apróra vágni
- frissen őrölt fekete bors
- 1/2 bögre bögre Peccorino- vagy parmezán sajt
Elkészítés: A karfiolvirágokat vágja le apróra és tegye fel forralt vízbe. Sózza meg a vizet, kicsit többet tegyen bele, hogy ne legyen íztelen a karfiol. Forrás után további 5 percig forralja és közben töltsön meg egy tálat vízzel és jéggel. Tegye a jeges vízbe a karfiolt, hagyja hűlni pár percig és tegye papírtörlőre.
Melegítse fel a sütőt 375 °-osra. Tegyen olajat egy 2 literes serpenyőbe. Vegyen elő egy serpenyőt, amibe tegyen bele 1 evőkanál olajat és közepesre melegítse fel, majd adja hozzá a hagymát. Süsse kb. 3 percig, míg a hagyma üvegessé válik és kezd barnulni. Szórjon rá egy csipet sót és a fokhagymát. Süsse még fél percig folyamatos keverés közben, utána vegye le a gázról és adja hozzá az olajbogyókat és keverje össze.
Tegye a karfiolt a tepsibe vagy edénybe, amiben sütni szeretné és jöhet rá a hagyma, olajbogyó, a maradék olívaolaj, petrezselyem és a sajt fele. Szórjon bele még sót és borsot és keverje össze. Egyenletesen próbálja meg eloszlatni a tepsiben – serpenyőben és szórja rá a maradék sajtot.
Előmelegített sütőben süsse 25-30 percig amíg a sajt szépen rápirul. Fogyasszák melegen.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply