Kalakand, egy tradicionális indiai desszert

Kalakand, egy tradicionális indiai desszert

Kép és recept forrása: https://www.milkmaid.in/videos/quick-surprise-recipes/kalakand

Hozzávalók:  

  • 1 teáskanál Elaichi (kardamom) por
  • 2 evőkanál kávéfehérítő por
  • 500 dkg Paneer (indiai sajt)
  • 400 dkg édesített sűrített tej

Elkészítés: Törje össze durvára a sajtot és keverje össze a tejfehérítővel és az édesített sűrített tejjel.

Melegítse fel a keveréket vastag edényben, amiben nem ég le. Főzze közepes hőmérsékleten állandó keverés közben, amíg a keverék sűrűsödni kezd és leválik az edény oldaláról.

Vegye le a tűzről és terítse rá a zsírozott/vajazott tepsire. Szórja meg a kardamon porral. Hagyja kihűlni és szeletelje fel kockákra.

   Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő


      Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük