Kalakand, egy tradicionális indiai desszert
Hozzávalók:
- 1 teáskanál Elaichi (kardamom) por
- 2 evőkanál kávéfehérítő por
- 500 dkg Paneer (indiai sajt)
- 400 dkg édesített sűrített tej
Elkészítés: Törje össze durvára a sajtot és keverje össze a tejfehérítővel és az édesített sűrített tejjel.
Melegítse fel a keveréket vastag edényben, amiben nem ég le. Főzze közepes hőmérsékleten állandó keverés közben, amíg a keverék sűrűsödni kezd és leválik az edény oldaláról.
Vegye le a tűzről és terítse rá a zsírozott/vajazott tepsire. Szórja meg a kardamon porral. Hagyja kihűlni és szeletelje fel kockákra.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply