Spanyol fokhagymás gomba recept

 

 

Spanyol fokhagymás gomba recept

 

 

Kép és recept forrása: https://lovefoodies.com/champinones-al-ajillo-spanish-garlic-mushrooms.html

Hozzávalók: 

  • 10 nagy gomb gomba negyedekre vágva
  • 5 gerezd darált fokhagyma (fokhagymakinyomó is jó)
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál száraz sherry
  • 1/4 teáskanál spanyol paprika
  • Ground Black Pepper és tengeri só fűszer
  • 1/4 – 1/2 teáskanál szárított chili pehely ízlés szerinti mennyiségben
  • 1 evőkanál friss apróra vágott petrezselyemlevél

Elékszítés: Vágja fel a gombát, a petrezselymet és a fokhagymát.
Közepes hőmérsékletűre melegítsen fel serpenyőben az olívaolajat és néhány percig süsse a gombákat. Ezután adja hozzá a maradék hozzávalókat, kivéve a petrezselymet. Süsse további 5 percig kevergetve. Ezután vegye le a serpenyőt a tűzhelyről, majd adja hozzá az apróra vágott perezselmyet és keverje jól őssze.

Melegen tálalja néhány ropogós kenyérrel.

 

  Jó étvágyat!

 

Ford. és szerk: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 


 

     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


Giordana Fizz Jósnő

 


Evita Asztrológus Jósnő

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük