Ropogós csirke chili mártással Taiwanról
Hozzávalók 3 személyre:
- 2 db. csirkecomb csonttal együtt
- 2 szál tavasz hagyma finomra vágva
- 1 friss chili – szedje ki belőle a magokat és a paprikát vágja apróra
- 2 gerezd fokhagyma kis kockákra vágva
- 1-2 friss csokor koriander levelekkel és szárakkal együtt finomra vágva
- 2 evőkanál burgonyakeményítő és 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál rizsbor
- 1/4 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 szál tavaszi hagyma apróra vágva (póréhagyma)
- 2 vékony szelet gyömbér finomra vágva
- 1/2 evőkanál cukor
Fűszeres csirkeszószhoz:
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1/2 teáskanál őrölt bors (eredeti recept szerint szecsuáni bors)
- 1/2 teáskanál chili por
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál rizsecet és adjon hozzá kb. 1/4-ed evőkanál cukrot, ha fehérbor ecetet használ
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 teáskanál szezámolaj
- 1 evőkanál víz
Elkészítés: A csirkecombokat a fűszerekkel együtt párolja 30 percig.
Keverje össze a fűszeres mártást a tavaszi hagymával, chilivel, fokhagymával és korianderrel. Egyenletesen keverje el és hagyja állni kb. 15 percig, hogy a fűszerek összeérjenek. Tegye bele a burgonyaporba a csirkecombokat és forgassa át a húsokat.
Melegítse fel a serpenyőt 2-3 bögre olajjal. Az olaj hőmrséklete legyen kb. 150 °-os, amiben a csirkét süsse 5 percig. Vegye ki a csirkét és melegítse fel az olajat teljesen nagy hőmérsékletre, majd ismét tegye bele a csirkét és süsse addig, míg ropogós lesz, kissé arany színű.
Tegye a csirkét egy tányérra vagy tálra és öntse rá a fűszeres szószt.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply