Ropogós csirke chili mártással Taiwanról

                                    Ropogós csirke chili mártással Taiwanról

Kép és recept forrása: https://eggwansfoododyssey.com/category/taiwanese-food/page/6/

Hozzávalók 3 személyre: 

  • 2 db. csirkecomb csonttal együtt
  • 2 szál tavasz hagyma finomra vágva
  • 1 friss chili – szedje ki belőle a magokat és a paprikát vágja apróra
  • 2 gerezd fokhagyma kis kockákra vágva
  • 1-2 friss csokor koriander levelekkel és szárakkal együtt finomra vágva
  • 2 evőkanál burgonyakeményítő és 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál rizsbor
  • 1/4 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 szál tavaszi hagyma apróra vágva (póréhagyma)
  • 2 vékony szelet gyömbér finomra vágva
  • 1/2 evőkanál cukor

 Fűszeres csirkeszószhoz:

  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1/2 teáskanál őrölt bors (eredeti recept szerint szecsuáni bors)
  • 1/2 teáskanál chili por
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál rizsecet és adjon hozzá kb. 1/4-ed evőkanál cukrot, ha fehérbor ecetet használ
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál szezámolaj
  • 1 evőkanál víz

 Elkészítés: A csirkecombokat a fűszerekkel együtt párolja 30 percig.

Keverje össze a fűszeres mártást a tavaszi hagymával, chilivel, fokhagymával és korianderrel. Egyenletesen keverje el és hagyja állni kb. 15 percig, hogy a fűszerek összeérjenek. Tegye bele a burgonyaporba a csirkecombokat és forgassa át a húsokat.

Melegítse fel a serpenyőt 2-3 bögre olajjal. Az olaj hőmrséklete legyen kb. 150 °-os, amiben a csirkét süsse 5 percig. Vegye ki a csirkét és melegítse fel az olajat teljesen nagy hőmérsékletre, majd ismét tegye bele a csirkét és süsse addig, míg ropogós lesz, kissé arany színű.

Tegye a csirkét egy tányérra vagy tálra és öntse rá a fűszeres szószt.

Jó étvágyat! 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)


   Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Nem érhető el leírás a fényképhez.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük