Bengáli stílusú halászlé
Hozzávalók:
- kb. 30 dkg kicsontozott harcsa a bőrével együtt, pisztráng vagy lazac, 2 darabra vágva
- 1/4 teáskanál őrölt kurkuma
- csipet só (ízlés szerint)
- 1 1/2 evőkanál fekete mustármag
- 1 evőkanál köménymag
- 1/3 bögre mustár olaj
- 2 teáskanál panch phoran (Bengáli öt fűszeres por)
- 2 kis zöld chile vagy 1 serrano félbe vágva
- 1 kis vöröshagyma ledarálva vagy fokhagyma nyomót használva
- 3 gerezd fokhagyma a masszába mártva
- 1 db. gyömbér meghámozva és megpirítva egy pasztára
- 2 szilva paradicsom aprítva (hosszúkás paradicsom, de a normál is megfelel)
- 1/3 bögre töltött koriander levél
Elkészítés: Dörzsölje a halakat kurkumába és sózza meg egy tálban. Melegítsen fel közepes hőmérsékletűre egy serpenyőt olajjal; főzze meg benne a mustárt és a köménymagot, amíg a magok ki nem pattannak, 1-2 percig. Darálja meg a fűszekereket, hogy port kapjon belőlük. Adjon hozzá olajat a tálba és melegítse meg közepesen hőmérsékletűre. Süsse meg a halat, egyszer fordítsa meg, amíg a bőr ropogós, 4-5 percig süsse, majd tegye át egy másik lemezre/serpenyőbe.
Adja hozzá az öt fűszeres port és chilit és főzze 1-2 percig. Tegye bele a hagymát és üsse, míg enyhén el kezd karamellizálódni kb. 8-10 percig. Szórja bele a maradék fűszereket, fokhagymát, gyömbért és 1 1/2 bögre vizet; majd forralja fel. Adja hozzá a paradicsomot és főzze, amíg a lé besűrűsödik,kb. 8-10 percig. Keverjük össze a halat és a korianderet.
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply