Norvég kávé mousse (Kaffefromasj)

 

Norvég kávé mousse (Kaffefromasj)

 

Kép és recept forrása: http://www.outside-oslo.com/2015/03/25/news-from-the-norwegian-american-weekly-plus-kaffefromasj/

Hozzávalók 10 adaghoz: 

  • 1 burok zselatin
  • 2 bögre zsíros tejszín
  • 1/3 bögre kristálycukor
  • 3/4 bögre hideg, erős kávé
  • 1 teáskanál vanília aroma
  •  1/4 teáskanál só
  • keserű (ét) vagy félédes csokoládé díszítésre

Elkészítés: Forralja fel a vizet és öntsön egy bögrényit egy kis tálba. Azonnal öntse rá a zselatint a tetejére és keverje addig, amíg teljesen feloldódik. Tegye félre hűlni.

Tegye a krémet a tálakba egészen a tálak széléig. Keverés közben adja hozzá a cukrot egyenletesen hozzá öntve, majd fokozatosan öntse hozzá a kávét, majd a lehűtött zselatint. Keverje hozzá a vanília aromát és a sót. Kanalazza bele az edényekbe, amikben tálalni fogja és addig hűtsük, amíg pudingosra megszilárdul, legalább három órát vagy egy éjszakát. Szórjon rá csokidarabokat tálalás előtt.

Jó étvágyat!

 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 


 

    Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


 

A Fényküldöttek fényképe.

Yana Boszorkány Jósnő

 


 

A Fényküldöttek fényképe.

Szilvia Jósnő

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük