Serradura, egy finom, kekszes portugál puding

Hozzávalók:

  • 15-20 db. Marie keksz
  • 5-6 evőkanál sűrített tej
  • ½ teáskanál vanília aroma
  • 1 bögre főzőtejszín
  • 1 bögre csokoládéforgács


Elkészítés:
Darálja le vagy törje össze a kekszeket, majd kenje a krémet a puha rétegre. Tegye rá a sűrített tejet és a vanília aromát és ismét tegye rá a kekszet amíg merev csúcsok keletkeznek. Ne nyúljon bele, mert vajjal fogod végeződni. Itt ajánlom a turmixgépet.

Egy tálban először tegyen egy réteg Marie kekszport.
Adjunk hozzá egy réteg krémet. Ismételje meg a további Marie kekszet és tejszínt. (Győződjön meg róla, hogy a Marie kekszréteg nagyon vékony, ahogy azt a tejszínhabbal megpuhítja.)
Az utolsó rétegnek egy nagyon vékony kekszrétegnek kell lennie, ezért csak hintse rá.
A tetejére szórjon csokoládáforgácsot.
Tegye fagyasztóba 2-3 órára és tálalás előtt 15 percel vegye ki.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem   tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.



Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük