Chakchouka recept Afrikából
Hozzávalók 2-3 főre:
- 1 db. nagy vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma összenyomva
- 1 db. zöldpaprika
- 2 db. erős zöldpaprika (ízlés szerint)
- 400 dkg. paradicsomkonzerv (a friss paradicsom természetesen a legfinomabb!)
- 2 teáskanál köménypor
- 1 teáskanál paprika
- 40 dkg feta sajt
- 3 db. tojás
- 3 evőkanál olívaolaj
- fekete bors
- tengeri só
- friss koriander levelek (vagy petrezselyem)
Elkészítés: Vágja a hagymát kockákra.
Vegye ki a magokat a zöldpaprikából és vágja kockákra vagy finom csíkokra.
Vágja el az erőspaprikát vékony szeletekre, majd melegítsen fel 3 evőkanál olívaolajat egy serpenyőben.
Adja hozzá a vöröshagymát és hagyja 3 percig sülni, amíg megpuhul. Tegye bele a tört fokhagymát, a zöldpaprikával, 1,5 erőspaprikát (hagyja meg a többit a körethez) és süsse 3 percig.
Adja hozzá a fűszereket: paprika, kömény, bors és só.
Öntse bele a paradicsomkonzervet és mindent keverje össze. Hagyja, hogy az egész közepes vagy magas hőmérsékleten felforrjon, amíg a lé legtöbb része el nem párolog. A mártásnak kissé száraznak kell lennie.
Morzsolja rá a feta sajtot a mártásra.
Keverje össze a mártást egy kanállal csináljon gödröket és tegyen minden gödröcskébe tojást. Figyeljen arra, hogy a sárgája sértetlen maradjon!
Tegyen rá fedőt a serpenyőbe és hagyja további 6 percig forrni az ételt, amíg a tojásfehérje megszilárdult, de a tojássárgája még mindig folyékony.
Szórja meg sóval és borssal és a Chakchouka-t korianderlevelekkel és erőspaprika szeletekkel tálalja.
Finom marokkói kenyérrel!
Elkészítési idő: 15 perc
Tipp:
Minden egyes tojást először egy kis tálra kell feltörni, majd hagyja, hogy a tojás ebből a tésztából a mártásba kerüljön. Akkor még mindig megragad egy tojás, ha a tojássárgája véletlenül megtörik.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply