Brokkolis – sajtos burgonya nuggets recept Kanadából
Hozzávalók:
- 1 1/2 bögre burgonyapüré
- 1/3 brokkoli brokkolipüré
- 1/2 bögre reszelt Cheddar sajt
- 1 nagy tojás
- 1 bögre zsemlemorzsa és 3 evőkanál durvábbra őrölt zsemlemorzsa vegyesen összekeverve
- 1/2 teáskanál só
- 1/4 teáskanál fokhagymapor
- 2 evőkanál canola olaj (napraforgó olaj is jó helyette)
Elkészítés: Egy nagy tálban keverje össze a burgonyapürét, brokkolipürét, sajtot, tojást, 3 evőkanál zsemlemorzsa, só és fokhagymapor; majd az egészet jól keverje össze.
Tegye a maradék zsemlemorzsát pohárát egy edénybe és tegye félre.
Formáljon a kezeivel burgonyagolyókat, majd kissé lapítsa le, hogy nugget formája legyen. Forgassa bele a zsemlemorzsába minen oldalról.
Következik a sütés. Melegítsen fel egy kanál olajat egy serpenyőben közepes hőmérsékletűre és tegye bele a nugget-eket. Süsse mindegyik oldalán 3-4 percig, amíg aranybarna lesz.
Végül tálalja.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Yana Jósnő és Rontáslevétel szakértő