Háromsajtos, burgonyás étel Kanadából

Hozzávalók:
- 6 csík szalonna, 1/2-es (1 cm) darabokra vágva
- 1 evőkanál (15 ml) vaj
- 2 gerezd darált (fokhagymanyomvóval is jó) fokhagyma
- 2 bögre (500 ml) vékonyra szeletelt póréhagyma, csak fehér és világos zöld részek kellenek
- 1 teáskanál (5 ml) szárított kakukkfű
- 2 evőkanál (30 ml) teljes kiőrlésű mustár
- 1 ½ bögre (375 ml) 35% -ot a tejszínhab
- 450 dkg burgonya
- 450 dkg Yukon aranyburgonya (sárga burgonya)
- ½ bögre (125 ml) frissen reszelt kanadai parmezán (sima parmezán sajt is jó)
- ½ csésze (125 ml) reszelt félkemény sajt
- ½ csésze (125 ml) reszelt kanadai Gouda félkemény sajt
- 2 evőkanál (30 ml) apróra vágott metélőhagyma
Elkészítés: Melegítse elő a sütőt 200 ° C-osra. Tegyen kb. 8-bögre vahat (2 literes) lapos sütőedénybe.
Egy nagy serpenyőben közepes magas hőmérsékleten, süsse meg a szalonnát, amíg ropogós lesz. Majd itassa fel papírtörlővel és tegye félre, hagyja pihenni. Szedje ki a zsiradékot a serpenyőből és tegye félre, Tegye közepes lángra a gázt és olvassza fel a vajat. Tegye bele a fokhagymát és póréhagymát, majd főzze kb. 3-5 percig gyakram kevergetve vagy amíg megpuhul. Majd vegye le a tűzhelyrő és fűrezze kakukkfűvel, mustárral és a krémmel keverje össze, majd tegye félre.
Hámozza meg és szeletelje vékonyra a burgonyákat. Kb. 3 mm vastag legyent és tegye félre egyharmadát egy előkészített edénybe. Szórja rá a maradék szalonnát. Szórja rá a póréhagyma felét is. Ismét tegyen rá egy réteg burgonyát, majd a szalonnát és póréhagymás keveréket, végül a maradék burgonyát.
Fedjük le alumínium fóliával és süsse 40-50 percig vagy amíg a burgonya megpuhul. Vegye le a fóliát és szórja rá a sajtot, majd süsse további 8-10 percig vagy amíg a sajt ráolvad a tetejére.
Hagyja állni 5 percig tálalás előtt. Végül szórja meg metélőhagymával.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.